lördag 21 december 2013

Struvor

Jag gjorde struvor häromdagen, puh! Det tar TID att göra dem, men de är ju så goda. Det här behöver man: ett struvjärn, 1 dl vetemjöl, 1 dl mjölk och 1 ägg, kokosfett att fritera i, strösocker att vända struvorna i.

Tillagning

Receptet ger ca 30 - 40 stycken

1. Vispa ihop ingredienserna till en "pannkakssmet" och häll i en liten men hög form.

2. Hetta upp kokosfettet i en liten kastrull och sänk ner struvjärnet i det heta fettet så att det blir varmt.

3. Ta upp järnet och doppa det i smeten, det får inte komma smet på stjärnformens ovansida då lossnar inte struvorna. Lyft järnet från smeten ner i det varma fettet och fritera till fin färg. Var alltid försiktig, när du friterar! Ta upp järnet och knacka lätt på det så att struvan lossnar, låt den droppa av på hushållspapper. Vänd struvan i strösocker. Sockret kan även kryddas efter önskemål, till exempel med ingefära.

4. Fortsätt nu att göra fler struvor, järnet behöver bara oljas första gången. Med struvor är det som med pannkakor - man misslyckas alltid med den första, så ge inte upp!


1 kommentar:

  1. O heliga juletid så fina de er! Kan inte komma ihåg att jag smakat någon sådan än... Men de ser ju helt underbara ut!

    SvaraRadera