onsdag 29 februari 2012

Koltrast och Domherre

Idag har det varit VÅR ute, sol och 11 grader varmt och fågelkvitter. De vackraste fåglarna jag vet är Domherren och Koltrasten  (de här bilderna visar jag speciellt för dig Maggan). Jag älskar att lyssna på koltrastens sång, så vacker........

söndag 26 februari 2012

Dop

Idag har vi varit på dop i kyrkan, det var en liten kille som fick namnet Fabian. Och Fabians mamma hade bakat allt själv till dopkaffet, hon hade gjort jättefina tårtor (som jag inte tog några bilder på tyvärr).

lördag 25 februari 2012

Mmmmuffins


Jag bakade kladdkakemuffins igår, och precis när de var nygräddade och varma la jag i en chokladbit i mitten som fick smälta ned. Mums vad gott!

Mobilväska

Jag har varit på jakt efter en mobilväska ett tag, ibland hör man inte ringsignalen när telefonen ligger längst ned  i handväskan med allt annat bråte man släpar runt med. Jag såg den här på Åhléns för ett tag sedan, men då fanns den bara i svart (och jag är en stor beundrare av olika nyanser av brunt). Häromdagen gjorde jag ytterligare ett besök på varuhuset och då fanns det ETT brunt, lycka lycka!!
Ikväll är vi bjudna på middag hos våran dotter och hennes kille, det ska bli mysigt :)

torsdag 23 februari 2012

Begonia



Idag skiner solen och termometern står på plus 9 grader, då blir man ju så vårrusig att man springer och köper en vacker blomma på direkten. Jag älskar den ljusrosa färgen på Begonian, funderar på att ha såna i blomlådorna i sommar.

onsdag 22 februari 2012

Förarbete




Vi håller på att renovera hallen här hemma och det är ingen liten hall vi har. 7 meter lång är den och jag slipar tapetskarvar så det värker i armarna. Det kommer att bli omtapetsering, vit bröstpanel och nytt golv (troligtvis svart). Ja så här ser det ut innan renovering, när allt är fixat & färdigt kommer det mer bilder.

söndag 19 februari 2012

Längtan



Idag tittade solen fram en stund sedan började det snöa (igen). Nu vill jag att våren ska komma, är så trött på vintern. Jag längtar efter vårblommorna.

lördag 18 februari 2012

Silversmide



Då var det dags igen! I måndags började silversmidet. Jag har gjort ett halssmycke och stämplat in namn och en liten krona, som en liten kille ska få i doppresent nästa helg.

onsdag 15 februari 2012

Idéer

Boråstapeter, Vintage 20

Boråstapeter, Vintage 16


Jag har en idébok som jag gjort,  och i den skriver jag ned olika idéer som poppar upp. Det kan vara en design till ett smycke, eller lite renoveringsprojekt till stugan. Nu har jag sett en tapet som jag vill ha i gästrummet i stugan. Det är en tapet från Boråstapeter som heter Vintage och den finns i två olika färger, snygga båda två. Katten vägrade flyttade på sig när jag skulle ta bilder så hans tass blev med på ett hörn.

måndag 13 februari 2012

Handgjord tvål












Jag har gjort lite nya tvålar i helgen, och testade att göra tvåfärgade tvålar för första gången.Ni kanske undrar varför det står en liten Smirnoff vodkaflaska med bland alla tvålgrejer? Jo för att det blir så mycket roligare då, hahaha. Nä jag bara skojade, man sprayar lite Vodka mellan de olikfärgade tvållagren annars fäster inte den varma massan på den kalla. Jag använde Vaniljarom och Lavendel (eterisk olja) som doft i tvålarna. Dom tvålar som ser svarta ut är i verkligheten mörklila, det är svårt att blanda rött och blått till den exakta lila färgen.

söndag 12 februari 2012

Ostarna och brödet till vinet




Och de här ostarna åt vi till vinet: en holländsk Selection (som är supergod), en cheddar med champagnesmak (också god) sedan hade vi en grevé, en parmesan och en brié. Till ostarna åt vi min mans goda hembakta bröd.

Vinprovning




Igår hade vi en vinprovning tillsammans med Rebecca och Marcus. Vi köpte 4 halvflaskor röda viner. Det blev en lyckträff, för det var väldigt goda och prisvärda viner.

lördag 11 februari 2012

I slalombacken



Där jag bor så har vi en liten slalombacke, jag gick upp och tog lite bilder över omgivningen. Om ni tittar noga så ser ni en glimt av hamnen med de gula kranarna, och en lite större slalombacke. I kväll kommer Rebecca och Marcus hit för en mini-vinprovning med goda ostar till.

Fredagens mat


Igår blev det italiensk mat efter en vecka med mycket husmanskost. Vi gjorde pasta  Carbonara och en sallad med granatäpple och hallonvinäger.

torsdag 9 februari 2012

Ny header


Som ni ser så har jag skaffat en ny header. Bilden i mitten på headern är vårt älskade Stridstorp. Här ser ni bilden i sin helhet.